MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szarlotkę uwielbiają mali i duzi smakosze. Wykonanie wcale...
fot. pixabay.com

Rodzaje jabłek, gruszek i śliwek. Trwa sezon m.in. na konferencje i węgierki. Jak przyrządzić przetwory, ciasta i dżemy z jesiennych owoców

Czas na szarlotkę

Szarlotkę uwielbiają mali i duzi smakosze. Wykonanie wcale nie musi być czasochłonne. Na warsztat najlepiej wziąć renetę – odmianę jabłek do obróbki termicznej. 2 szklanki mąki zagnieść z 2 czubatymi łyżkami cukru, 2 łyżeczkami cukru wanilinowego, 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, kostką masła i dużym jajkiem, następnie schłodzić. W tym czasie 1 kg jabłek udusić z 2 łyżkami cukru i szczyptą cynamonu. Blachę wyłożyć połową ciasta, dodać mus, na wierzchu uformować resztę ciasta (przykryć całością lub paseczkami na wzór kratki). Piec godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Lotnisko Jasionka z Nowym Rekordem: Majowa Liczba Pasażerów Przekroczyła 96 Tysięcy

Lotnisko Jasionka z Nowym Rekordem: Majowa Liczba Pasażerów Przekroczyła 96 Tysięcy

Seniorzy ze Szczecinka mają swoją Senioriadę. Było wesoło i aktywnie [ZDJĘCIA]

Seniorzy ze Szczecinka mają swoją Senioriadę. Było wesoło i aktywnie [ZDJĘCIA]

Polecamy

Uczcili pamięć poległego w obronie granicy, sierżanta Mateusza Sitka

Uczcili pamięć poległego w obronie granicy, sierżanta Mateusza Sitka

Kolizja drogowa na „siódemce” pod Małdytami

Kolizja drogowa na „siódemce” pod Małdytami

ZUS: ok. 37 tys. rodziców nie złożyło wniosku o wypłatę 800 plus

ZUS: ok. 37 tys. rodziców nie złożyło wniosku o wypłatę 800 plus